Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr. med. habil. Hirschberg Andor
Kérdezzen!
Dr. med. habil. Hirschberg Andor
Budapest, II. ker.

47424
Tisztelt Doktor Ur,

Egy forumon olvastam szenanatha kategoriaban, egy holgy leirta,hogy rengeteget szenvedett a szenanathathatol, On volt az Orvosa es hoxatott neki egy sved injekcio kurat,,amit 42 heten keresztul heti egy nap alkalmaval bor ala adott szuri formajaban kapott meg,akkor o 16 eves volt ,most 34 eves es azota is tunetmentes.
Hogyan lehetseges ez? Tudna nekem keremszepen bovebb informaciot addni a temaban Doktor Ur?
Valaszat elore is nagyon koszonom!!

Tisztelettel
Piroska N.
Kedves Hölgyem,

Köszönöm, hogy hozzám fordult bizalmával. Azóta sok idő eltelt, az ún. immunterápia is sokat fejlődött. Ez a kezelés mindig egyénre szabott és sok feltételt kell megvizsgálni. Általában elmondható, hogy egyes esetekben hosszú távon is jó eredmények érhetők el vele, de ez nem szabályszerű. A módszer lényege, hogy saját védekezésünk forrásait és lehetőségeit mozgósítja a kezelés. Az Ön esetének elbírálására készen állok, amennyiben személyes konzultációra is sort kerítene.

Üdvözlettel,

47326
Tisztelt Doktor Ur!
A 23-éves lányomnak méniére szindrómát diagnosztizáltak négy hónapja .De a számára kiirt betarevin semmit sem használ.Állandó fülzúgása és szédülése van.Tanácstalan vagyok hogy tudnám tüneteit legalább csökkenteni.Vagy lehet ezt esetleg műtétel meggyógyítani.
Előre is köszönöm a válaszát egy aggodó Apuka.
Tisztelt Uram,
Szívesen átnézem eddigi lelteit és eredményeit, sajnos csak így tudok állást foglalni. A Meniere betegséget is elfogadható szinten lehet tartani általában, de jó lenne biztosan tudni a dignózist. A Meniere betegésg diagnózisa sokszor nem egyszerű, nem egyszer csak hosszabb idő után lesz biztos, vagy akár falsnak is bizonyulhat. Remélhetőleg lányánál is lhet jobb élteminsőséget kialakítani.

Üdvözlettel

45198
t doktor ur fulfajasos panaszom lenne arra szeretnek valami gyogymegoldast mivel7-es felhonapos terhes vagyok es gyogyszert nem nagyon szeretnek beszedni .
elore is koszonom tisztelettel H.K.Eniko
Kedves Hölgyem,
Próbálja meg melegíteni egy kicsit infra- vagy sollux lámpával, orrába használjon orrcseppet. Ez csak akkor segít, ha náthával kacsolatosan huruto a fülkürtje vagy a középfüle. Hallójáratgyulladás esetén ez sajnos nem segít, akkor fülcsepp kellene, ehhez azonban vizsgálat és vény szükséges.

Üdvözlettel

44843
Tisztelt Doktor Ur!
A problemam az,hogy az orrom belul allandoan sebes.Altalaban akkor jon elo amikor nathas vagyok,de utana sem mulik el.Ha meg is szunik par hetre utana ujra elojon.Tudna valamit ajanlani,hogy mit kene hasznalnom ra,vagy egyaltalan mitol van ez?Elore is koszonom Renata
Ui:Elnezest,hogy nincsenek ekezetek,de Angliaban elek.
Tisztelt Hölgyem,

Általában a nyálkahártya-bőr határon szokott berepedni és sebesedni az orr belül, vagy a szőrtüszők gyulladnak be gyakrabban. Javasolt az orrnyh. és a bőr szárazságát csökkenteni, a berepedéseket pl. Tetrán-Hydrocortisonnal kenegetni, főleg éjszakára, minél kevesebbet piszkálni és fújni, az orrba ajánlható még Coldastop olaj csepegtetése és Physiomeres orröblítés vagy spray rendszeresen. Folyamatos ápolást igényel a panaszmentes időszakban is, akkor talán hosszabb időre megnyugszik. Az okot vizsgálattal lehet csak felfedni.

Üdvözlettel

44777
Tisztelt Doktor Úr!

27 éves vagyok kezdődő magas vérnyomással (arra tritace-t szedek), nem dohányzok, hetente 2-3 szor sportoltok (már amikor nem vagyok megfázva :-) ).

A problémám tavaly februárban kezdődött. Akkor már harmadik alkalommal fáztam meg (egy alkalommal Staphylococcus aureus is kitenyészett),
és gyulladt be a torkom. Ekkor már túl voltam két antibiotikum kúrán (maripen extra, aktil duo). Ekkor a háziorvosom elküldött fül- orr gégészhez, aki az akkori állapotom és a kortörténetem alapján idült mandulagyulladást állapított meg és beutalt műtétre a szakambulanciára. Ekkor Én "féltve" a mandulámat nem mentem megműttetni, hanem pár hét múlva visszamentem a fül- orr gégész magánrendelésére, ahol rávettem hogy a műtét előtt azért alaposabban járjunk utána a dolognak. Ekkor készült újra garat és orr váladék tenyésztés, vér vizsgálat, stb. Mivel minden negatív lett, ezért visszavonta az előző diagnózist. Ezután pár héttel később újra megfáztam, amire egy másik füll- orr gégész (sajnos az előbbi füll orr gégész nem volt elérhető) kapásból antibiotikumt írt fel (cefzil), ami ideiglenesen helyre tett, de nem oldotta meg a problémát. Ezután március környékén megint visszamentem az első fül -orr gégészhez, aki az aktuális állapotom (endoszkópos vizsgálat) és a tünetek alapján (állandó garatba visszacsorgó váladék, krónikusan gyulladt garat) orrmelléküreg gyulladást állapított meg. Ekkor elkezdtem használni a Nasonex nevű szteroidot. Ez minimálisan csökkentette a tüneteket, bár maga a szteroid is irritálta a garatot, így nehéz megmondani. Nemsokára (úgy június) környékén megint akuttá vált a helyzet, így újabb antibiotikum kúra következett (augmentin duo), ami mellett továbbra is használtam a Nasonex-et. 2 hónappal később jelentősen nem javult az állapotom, így CT készültek a melléküregemről. A CT és a kórtörténet alapján FESS műtétet javasolt a füll- orr gégész. Szeptember 20-án meg is történt a műtét. A műtét után 8 hétig nem szedtem semmit, de mivel utána sem javult a helyzet, azaz folyamatosan csorgott a garatba a váladék, ami attól krónikusan gyulladt volt, kaptam aerius, rhinocort aqua-t és coldastop-ot. A váladék csorgás ezután is megmaradt és másfél héttel ezelőtt megint akutra változott a helyzet. Az orrban megint csak Staphylococcus aureus tenyészett ki, így újabb antibiutikumot kaptam (zinnat).

Kérdésem, hogy ezek után mit tudna javasolni? Lenne valamilyen egyéb módszer terápia, gyógyszer mely segíthetne a helyzeten? Vagy ezzel innentől kezdve együtt kell élni? Már nem is a váladékcsorgás zavar, azt már szinte meg is szoktam, inkábba az a baj hogy kb. 1 - 1,5 havonta akkut lesz a helyzet, mely a munkámban is gátol!

Üdv.:
kgy
Tisztelt kérdező,

Problémája sajnos gyakori történet. Javaslatom az, hogy jöjjön el egyszer egy személyes konziltációra, úgy ugyanis megnyugtatóbban tudnék válaszolni a felmerült problémákra. Levélben is megpróbálhatom a választ tételesen, de a válaszaim valószínűleg újabb kérdéseket fognak generálni, ugyanis sz Ön helyzete nem fekete vagy fehér. Több kérdésben eltérő az álláspontom az átlagostól, így azokat is meg lehetne vitatni. A lényeg, hogy vizsgálat nélkül az Ön esetében nem lehet megalapozott véleményt adni, főleg a lezajlott terápiák és műtétek után.

Üdvözlettel,

Összesen: 10 oldal
123456


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Tallózó      Kérdezzen!

Dr. med. habil. Hirschberg Andor

audiológia, allergológia-klinikai immunológia, fül-orr-gégészet
hirschberg@t-online.hu

Szponzorált hirdetések